Коментарі до Біблії

Description
◽️Короткі коментарі до біблійних віршів
◽️Роздуми над біблійними віршами
◽️Цитати, які стосуються Біблії
◽️Детальне вивчення Святого Письма
◽Цікаві християнські історії і факти

Партнер - @cristian_catalog
Адмін - @uadmin_tg
Advertising
We recommend to visit

❌ Чорний Лист заходу України ⚠️
(Львівщина, Волинь, Тернопільщина, Рівненщина, Франківська та Хмельницька області! Закарпаття та Чернівецька)

Надіслати новину/Реклама ?‍☠️ @send_me_smth

Last updated 2 months ago

Last updated 2 months ago

Зв'язок: @amanogawa_sup
На вступ: https://forms.gle/uJsKK2DqDjM65Kcf8

Бот: @amanogawa_ua_bot
Релізи: @amanogawa_release_re
Чатик: @amanogawa_talks
Наш сайт: https://amanogawa.space/

У коментах лише українська

Підтримати: https://amanogawa.space/support

Last updated 5 days, 19 hours ago

2 months, 2 weeks ago

​​Для чого потрібна Біблія?

Давайте будемо відвертими. Легко змусити Святе Письмо сказати те, що ми хотіли б сказати, у порівнянні з тим, що воно насправді говорить. Ось чому в соціальних мережах точиться так багато бурхливих дискусій, які включають вірші у спосіб, який не завжди є корисним для інших або для Бога.

Отже, ось у чому справа: Святе Письмо не призначене для використання як зброї чи перемоги в суперечках. Воно має на меті підбадьорити, виправити та змінити нас, а також допомогти нам стати більш схожими на Бога.

Важливо правильно використовувати Біблію. Ми повинні використовувати вірші в правильному контексті. І ми маємо переконатися, що використовуємо істину Біблії сповненим благодаті способом.

Не вибирайте віршів, щоб сперечатися, залякувати когось чи виправдовувати свої бажання. Насправді виривання віршів із контексту є одним із способів, як ми бачимо, як сатана намагається спокусити Ісуса.

Перед початком служіння Ісуса ми бачимо, як Він постився 40 днів у пустелі. Протягом цього часу Ісус готувався внутрішньо перед тим, як навчати інших зовні. Він наповнювався Писанням і готувався до протистояння через молитву.

Після цього 40-денного періоду сатана тричі спокушав Ісуса. Одного разу він сказав Ісусу кинутися зі скелі, тому що ангели врятують Його. Насправді він цитував псалом 91. Але Ісус сказав у відповідь:

Ісус відповів: «Писання також каже: «Не випробовуй Господа, Бога свого». Матвія 4:7

Вирив Святого Письма з контексту — це спотворена тактика, яку ми не повинні повторювати. Тож не використовуйте Святе Письмо як спосіб змусити інших отримати те, що ви хочете.

Мудрість про це приходить із практикою та молитвою, тому не панікуйте. Ісус міг бачити крізь сатану, тому що знав Святе Письмо і знав Свого Отця. Тож потрібне терпіння. Це потребує часу. Але коли ви постійно проводите час із Богом, читаючи Його Слово та розмовляючи з Ним у молитві, Святий Дух буде вірним, щоб допомогти вам зрозуміти, коли щось не вшановує Бога.

Тож пам’ятайте — не використовуйте Боже Слово як зброю проти інших. Але використовуйте Боже Слово як спосіб вести війну в наших духовних битвах з нашим ворогом. Бог допоможе вам зрозуміти різницю, якщо ви постійно шукатимете Його.

КОМЕНТАРІ ДО БІБЛІЇ

[​​](https://telegra.ph/file/be04a444fb75bf1cc5820.jpg)**Для чого потрібна Біблія?**
2 months, 2 weeks ago

Як Старий і Новий Завіти пов’язані між собою?

У вас може залишитися багато запитань про Біблію, і це нормально! Можливо, ви намагалися прочитати Біблію від початку до кінця, але зупинилися на книзі Левит, тому що все почало ставати дивним. Або, можливо, ви чули, як багато людей наводять аргументи у Facebook, використовуючи вірші з Біблії, що змусило вас почуватися збентеженими та не впевненими, чи Біблія надійна та заслуговує на довіру.

Біблія — це одна історія про Бога, яка веде до Ісуса. Подумайте про це, як про перегляд фільму. Якщо ви не знаєте закінчення, а хтось просто говорить про одну сцену в середині, ви можете почуватися збентеженими або заплутаними. Подібним чином це може статися, коли ми беремо лише фрагменти Біблії та намагаємося зрозуміти весь її сюжет.

Багато людей вважають, що Бог був розгніваний і злий у Старому Завіті, а в Новому — мав радикальне повернення на 180 градусів. Це не той випадок. Божий характер ніколи не змінюється. Зачекайте, ми це розберемо.

Угода — це в основному юридична домовленість — щось на зразок шлюбу. Яке це має відношення до нашого випадку?

Якщо ми повернемося до початку, то побачимо, що Бог створив світ і перших чоловіка та жінку. Він створив їх, щоб вони були Його партнерами в правлінні світом, але Адам і Єва провалилися і вчинили перший гріх.

Бог святий, тому Його не можна пов’язувати з гріхом. Але Він завжди хотів викупити нас і бути близьким до нас. Перемотаємо трохи вперед Старий Завіт, і ми бачимо, як Бог дає обіцянку людині на ім’я Авраам, що він матиме багато нащадків, одним із яких буде Спаситель світу (Ісус).

Авраам і його нащадки все ще були в гріху, і всі вони були частиною Божого обраного народу — Ізраїлю. Ізраїльтяни мали бути святими — відокремленими — щоб ділитися Божою славою з усім світом. Але вони продовжували грішити і ставати такими ж, як навколишній світ — не на відміну від того, що ми часто спокушаємося зробити сьогодні.

Тож Бог уклав угоду з Ізраїлем, згідно з якою, якщо вони дотримуватимуться Закону, який складається з понад 600 законів, Він буде вірним, щоб захистити їх, забезпечити їх і врятувати світ через них. Звичайно, люди не могли дотримуватися всіх цих законів. Але Бог милосердний і завжди відкриває шлях для нас, щоб бути близько з Ним.

Коли люди щось робили погане, первосвященик приносив у жертву тварину від їхнього імені, і кров тварини виправдовувала людей перед Богом. Звучить дивно, але пам’ятайте, що Біблія була написана в контексті, відмінному від нашого. Ці закони були революційними для свого часу і все ще впливають на багато законів, які ми маємо сьогодні.

У часи Нового Завіту Бог виконав Свою угоду з Ізраїлем, пославши Ісуса померти за нас на хресті. Це ще не кінець історії. Через три дні Бог воскресив Ісуса з мертвих, щоб кожен із нас міг обрати стосунки з Богом. Ісус став нашим новим Первосвящеником, виконав Старий Завіт і встановив Новий Завіт любити одне одного так само, як Він любить нас.

Це не легше, ніж дотримуватися всіх цих законів; це просто менш складно. Бог завжди був люблячим, і від початку часів Він організовував план, щоб привести нас у стосунки із Ним. Ми продовжимо досліджувати цю концепцію протягом наступних кількох днів, але знайте, що Ісус той самий учора, сьогодні й назавжди — ця обіцянка має привести нас до місця поклоніння.

КОМЕНТАРІ ДО БІБЛІЇ

2 months, 3 weeks ago
4 months, 3 weeks ago
**Як знайти добру звістку у нескінченному …

Як знайти добру звістку у нескінченному потоці поганих новин?

Єремії 29:11
Ось що Господь мовить: "Бо знаю Я всі задуми Свої щодо вас, задуми щодо процвітання вашого, а не лиха, щоб дати вам майбутнє і надію".

?Цей вірш дарує надію, цей вірш - це наша духовна страховка у важкі часи.

КОМЕНТАРІ ДО БІБЛІЇ

4 months, 3 weeks ago
**ОСЬ ЩО РОБИЛИ ЛЮДИ ЗАРАДИ ІДОЛІВ:**

ОСЬ ЩО РОБИЛИ ЛЮДИ ЗАРАДИ ІДОЛІВ:

*Єремiя 19:5
[5] і пагірки побудували Ваалові, щоб палити дітей своїх на огні цілопалення для Ваала, чого не велів Я і не говорив, і що на серце Мені не приходило!

Псалми 105:36 - 38
[36] І божищам їхнім служили, а ті пасткою стали для них... [37] І приносили в жертву синів своїх, а дочок своїх демонам, [38] і кров чисту лили, кров синів своїх і дочок своїх, що їх у жертву приносили божищам ханаанським. І через кривавий переступ земля посквернилась,

2-а царiв 17:31
[31] а авв’яни зробили Нівхаза та Тартака, а мешканці Сефарваїму палили синів своїх ув огні Адраммелехові й Анаммелехові, сефарваїмським богам.*

КОМЕНТАРІ ДО БІБЛІЇ

4 months, 3 weeks ago
*Буття 11:4

Буття 11:4
І сказали вони: „Тож місто збудуймо собі, та башту, а вершина її аж до неба. І вчинімо для себе ймення, щоб ми не розпорошилися по поверхні всієї землі“.

?Вавилонські вежі будуються і сьогодні. Це проєкти, де головним мотивом є «зробити собі ім’я».

Кожен проєкт з таким мотивом апріорі не отримає Божого сприяння.

КОМЕНТАРІ ДО БІБЛІЇ

4 months, 4 weeks ago
Коментарі до Біблії
4 months, 4 weeks ago
4 months, 4 weeks ago
4 months, 4 weeks ago

​​ДУМКИ

Ви коли-небудь бачили мультфільми, де персонаж стикається зі спокусою, а потім на його плечі з’являється маленький диявол з червоними ріжками, який намагається збити його зі шляху, але потім на протилежному плечі з’являється ангел у білій мантії, щоб направити його на шлях праведності? Я теж. І, на жаль, я занадто добре розумію сценарій.

Я зрозуміла, що в житті настає час, коли ці голоси у вашій голові (чи на плечі) починають змагатися один з одним. Раптом те, що колись було зрозумілим, стає туманним. Я не можу передати вам, скільки разів цей маленький червоний диявол шепотів мені на вухо: Ти погана мама, погана дружина — ти взагалі погана. Ясність була втрачена, і раптом мій розум наповнився такою кількістю перешкод, що я не могла розпізнати істину. Нарешті, коли мені набридло, я вирішила назавжди скинути цього маленького червоного диявола зі свого плеча!

Наступні кроки, що змінюють життя - зі Святого Письма, я вважаю корисними для боротьби з цими голосами в голові.

Крок #1: Зауважуйте те, про що ви думаєте. Наші думки - це "прискорювачі", які визначають наш курс. Саме звідси походять позитив чи негатив, хороший чи поганий вибір. Найлегше - дозволити розуму розгулятися, але маємо визнати, що не кожна думка істинна.

Крок #2: Зауваживши свою думку, схопіть її! У Другому Посланні до Коринтян 10:5 сказано, що у нас є сила брати у полон думки і змушувати їх підкорятися Христу.

Крок #3: Перевірте свою думку. Який тест? Послання До Филип’ян 4:8! Чи вона правдива, благородна, справедлива, чиста, приємна, почесна, відмінна, й гідна похвали? Якщо ні, в чому є істина?

Крок #4: Вирішіть, що робити з думкою. Вона істинна? Залиште її! Вона брехлива? Відкиньте її!

Наші думки потужні. Вони є мотивацією кожної дії. Поставте від сьогодні пріоритетом оцінку власних думок. Попрощайся з цим маленьким червоним дияволом. Я обіцяю, це змінить хід гри!

КОМЕНТАРІ ДО БІБЛІЇ

[​​](https://telegra.ph/file/a96625c5ed21f423db5f6.jpg)**ДУМКИ**
We recommend to visit

❌ Чорний Лист заходу України ⚠️
(Львівщина, Волинь, Тернопільщина, Рівненщина, Франківська та Хмельницька області! Закарпаття та Чернівецька)

Надіслати новину/Реклама ?‍☠️ @send_me_smth

Last updated 2 months ago

Last updated 2 months ago

Зв'язок: @amanogawa_sup
На вступ: https://forms.gle/uJsKK2DqDjM65Kcf8

Бот: @amanogawa_ua_bot
Релізи: @amanogawa_release_re
Чатик: @amanogawa_talks
Наш сайт: https://amanogawa.space/

У коментах лише українська

Підтримати: https://amanogawa.space/support

Last updated 5 days, 19 hours ago